De marktwerking

Door Nivida_intel op donderdag 2 augustus 2018 15:13 - Reacties (15)
Categorie: -, Views: 1.879

Het resultaat

Grappig en triest tegelijk om te zien hoe zogenaamde ‘belangenorganisaties’ over elkaar heen buitelen in de media. Allen hebben zogenaamd de wijsheid in pacht met als absoluut hoogtepunt TLN afgelopen week. Deze organisatie zette haar speerpunt voor de camera die beweerde dat de gemiddelde chauffeur òf bij moeder de vrouw tegen haar Hema-fuik aan snurkt òf super-de-luxe in een hotel de sterren aan de nachtelijke hemel ligt te tellen. Hoe zwakzinnig kun je jezelf als zogenaamde belangenorganisatie profileren?

Chauffeurstekort. Het nieuwe toverwoord in de media en zeer binnenkort ook als aangevoerde rede dat spullen niet meer op tijd geleverd worden. Alles, maar dan ook werkelijk alles en iedereen heeft haar/zijn best ervoor gedaan om ervoor te zorgen dat geen enkele ziel met een gezond brein nog uit vrije wil op de bok gaat zitten om bij tij en ontij ervoor te zorgen dat heel de meuk op tijd bij een klant op de vloer staat. Gefeliciteerd, het is gelukt.

Eerst alles op een rijtje. De gemiddelde chauffeur met 25 jaar ervaring verdient zo’n €15 bruto per uur. Toen ik in 1991 begon met rijden kreeg ik een nachtvergoeding van FL81 en 27 jaar later is dat ‘gestegen’ naar het astronomische bedrag van €49. Bij de gemiddelde klant wordt je behandeld als minderwaardig uitschot, met veel geluk kan er een goedemorgen af maar meestal wordt je niet eens aangekeken of als üntermensch behandeld. Voor de gemiddelde medeweggebruiker ben je een klootzak die in de weg rijd en dat is het dagelijks startsein tot: snijden, inhalen en na drie meter na rechts komen, communicatie via de middelvinger, uitvoegen op het allerlaatste moment en dit liefst voor een vrachtwagen. Op het moment dat het fout gaat, en dat gebeurt steeds vaker, zijn de catastrofale gevolgen vanzelfsprekend altijd de schuld van de vrachtwagenchauffeur.

Overijverige beambten in het buitenland die je zien als een rijdende portemonnee, boetes die totaal niet in verhouding staan met de overtreding, chauffeurs met 30 jaar ervaring die gepest worden om alsnog code 95 te moeten gaan halen, bij ziekte 45% in salaris terug vallen, werkdagen van 15 uur, het schrappen van uren, het flink inleveren op je sociale leven, dagelijks de wekker om 4:00, gedwongen ongezonde levensstijl en ga zomaar door.

Er is geen chauffeur meer te krijgen. Gek hè. Jarenlang is de markt kapot gemaakt door een Oost-Europese invasie onder het mom dat er geen chauffeurs meer te krijgen waren en dat is de dikste stieren-poep die er bestaat. Er waren genoeg chauffeurs maar die werden de WW ingetrapt omdat er ineens een Pools kenteken op hun auto stond en Pjotr en Boris op één auto kostte evenveel als één Henk. Dit alles werd mogelijk gemaakt door Brussel, onder strakke leiding van Rutte en zijn Europese neo-liberale vriendjes. Er moesten zakken worden gevuld en de Nederlandse chauffeur van 50? Die mocht na 30 jaar heel hard werken de spreekwoordelijke tyfus krijgen.

Na jarenlang chauffeurtje pesten op allerlei manieren begint de samenleving nu de vruchten te plukken. Het tankstation waar de doorgesnoven yup zijn lease gebakje aftankt komt nogal eens zonder peut te zitten wegens chauffeurstekort, de allerlaatste Tarzan van tante Annie blijft een paar dagen extra in de doos want geen mens te vinden die deze knots over wil rijden, lege schappen, voorraad problemen bij distri-centra en ga zomaar door.

Mensen met de grootste bek richting de vrachtwagenchauffeur, dat ze in de weg rijden, files veroorzaken, nergens naar kijken, eencellige amoebes zijn....enfin de riedel is ieder bekend, zijn meestal ook de mensen die het hardst staan te zeiken bij de plaatselijke Appie als er geen pak melk meer te krijgen is. Ik heb er veel over geschreven de afgelopen jaren en van ‘de snelle yup’ kreeg ik nogal eens te horen dat ik dan maar wat anders moest gaan doen. En dat is nou precies wat erop dit moment aan de gang is: de vergrijzing slaat toe en ieder die een mogelijkheid heeft om er uit te stappen aarzelt geen moment.

Gefeliciteerd met het resultaat. Ongelimiteerd is er decennia lang tegen de beroepschauffeur aangetrapt en eindelijk worden daar de vruchten van geplukt. Nu iedereen tevreden?

Bron: https://m.facebook.com/st...38285&id=1775850422707041

Lied-hell

Door Nivida_intel op donderdag 2 augustus 2018 14:52 - Reacties (0)
Categorie: -, Views: 402

Geachte Lied-Hell, Aldi, John Lewis, Tesco, Amazone, Jumbo, Ikea, en andere grootheidswaanzinnigen. Zo'n genot om bij jullie te komen lossen. Buiten aan een luik, zonder afdakje want dat kost €35, als een zwakzinnige Corkey aan een bel staan hangen. Na de 34e keer gaat het luikje vier centimeter open en je krijgt een geen welgemeend goedemorgen. Papieren worden uit je handen gegrist en de mantra: wachten/warten/waiting gaat van start de in de navolgbare uren.

Vervolgens kan je als chauffeur een bord met LED cijfers de eerstvolgende drie uur gaan magnetiseren tot er jouw losnummer opkomt want ik begrijp heel goed dat er van de 275 docks geen een direct vrij is om drie pallets te lossen. Losafspraak? Als je tien minuten te laat bent dan laten ze je drie uur staan, als je een uur te vroeg bent ook. Na een uurtje voorzichtig info vragen hoe lang het nog gaat duren wordt je nog net niet volledig stijf gescholden en afgesnauwd in een mengeling van Engels/Pools/Turks en Nederlands.

Op een wereldvreemd moment in hetzelfde lichtjaar mag je zomaar ineens tegen het dock en op het moment dat je de deur van de loods open trekt behoor je het volledige 174 pagina's bedrijfsreglement uit je hoofd te kennen, wat vanzelfsprekend bij ieder bedrijf volledig anders is. Niemand maar dan ook helemaal niemand verteld hoe de gang van zaken is op de werkvloer en als je een nanometer teveel naar links of rechts loopt dan is dat het startschot voor het interne personeel om volledig los op je te gaan. Nauwelijks gehinderd door enige vorm van fatsoen of ethiek ben jij op dat moment als chauffeur de pispaal. Dat er thuis niet meer geragd mag worden tot de frustratie van het hongerloontje wat er bij elkaar geschraapt wordt: jij als chauffeur bent de Sjaak.

Na de drie pallets gelost te hebben moeten die eerst twee schrikkeljaren wortel schieten, er moeten drie Poolse heftruckchauffeurs dwars door heen gereden hebben, er moet een kwaliteitscontroleur, een assistent warehouse manager moet er aan te pas komen, een inscanner en een uitstraler en als laatste een chef van inkomende goederen met een helder ogenblik. Terug bij het regen/sneeuw/hagel en windhoos luik begrijp ik heel goed dat het vervolgens 87 minuten duurt om drie pallets uien te checken en de daarbij behorende papieren te ondertekenen. Al deze uien moeten immers op maat gezogen, geproefd en drie maal ingbracht worden. Uiteindelijk krijg je vrachtbrief terug waar een volledig kleurboek van de kleuterschool aan 'onder-voorbehoud' stempels op staan. Met andere woorden, in hetzelfde pand zit nog een Tjappie die er vervolgens mee aan de slag gaat om korting te krijgen op de rekening of beter nog: er hoeft helemaal niet betaald te worden. Dat de transporteur/chauffeur daar op alle onredelijke manieren schaamteloos telkens de Zwarte Sylvana krijgt toegeschoven blijkt eerder regel dan uitzondering.

Als je het terrein afrijdt is het meteen weekend, grote vakantie en Pasen tegelijk want het heeft alles bij elkaar een lichtjaar geduurd. Vijf kwartier later land je bij het volgende Konzentration-Lager en de eerste snauw die je daar krijgt is dat je een halve dag te laat bent...ga daar maar zitten in de 'chaufferskooi' zonder toilet, koffie én informatie. En nu is de volgende stap dat als je door heel de ellende uiteindelijk in slaap bent gevallen en zo'n StürmbahnFührer mij wakker moet komen maken in de auto na drie uur wachten, hij dan daarvoor € 50 voor mag gaan rekenen? Hoe ver kan je eigenlijk van de realiteit afstaan?

Overal moet je tegenwoordig voor 12:00 geweest zijn in deze 24 uurs economie en als je niet strikt volgens desbetreffend bedrijf haar reglement handelt, wat elke week verandert, dan mag naar hartenlust 'gestraft' en boetes uit worden gedeeld, alles naar volledig eigen inzicht vanzelfsprekend.
Nooit iets van begrepen en ik zal er nooit iets van begrijpen, een bedrijf besteld spullen bij een leverancier. Vervolgens komt er op een afgesproken dag/tijd een vrachtwagen het terrein opgereden om desbetreffende goederen te komen lossen. Vanaf dat moment lijkt er wel een volledig scala aan regels in werking te treden die het voor alles en iedereen onmogelijk maakt om nog op een normale manier haar/zijn werk te doen.

Van uien-inbreng-op-maat-zuigert tot vrachtbrief-afteken-Sjef…iedereen zucht, kreunt, piept en klaagt. Niets maar dan werkelijk niets gaat vanzelf en in heel deze stroeve, gortdroge machine moet jij als chauffeur maar je weg in zien te vinden. De Lied-Hell op aarde.

Bron Ron Helwerda via Facebook

Moederschap

Door Nivida_intel op dinsdag 19 juni 2018 08:27 - Reacties (16)
Categorie: -, Views: 3.262

Vandaag een column gehoord van Marianne Zwagerman met de BNR APP
Deze wou ik toch met jullie delen omdat er een zekere kern van waarheid inzit.

Deze totaal wereldvreemde vrouw heeft een businessmodel gebouwd op het brooddood maken van mensen met een andere mening. Als vrouwen iets te klagen hebben staat Sunny vooraan, dus ontbrak zij niet in de lange rij ondertekenaars van de open brief aan de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Het CPNB ligt onder vuur van de boze vrouwen omdat ze het malle plan hebben gelanceerd het boekenweekgeschenk dit jaar te laten schrijven door een man. Een mal plan ja, want vorig jaar was het ook al een man. En bijna alle jaren daarvoor ook. De afgelopen tien jaar kreeg maar een keer een vrouw de opdracht het geschenk te schrijven. Daar vind ik, als schrijver, ook iets van. Maar de boekenpromotieclub koos dit jaar het thema ‘De moeder, de vrouw’. En dat lijkt me nou bij uitstek een onderwerp om eens door een man af te laten kluiven, in 2018. Het jaar waarin de Tweede Kamer het hoofd nog steeds moet breken over het feit dat een heel groot deel van de vrouwen in Nederland niet economisch zelfstandig is. Waar de ontplooiziekte van vrouwen nog altijd hoogtij viert en meer dan 70 procent niet bereid is een normale volle werkweek aan betaalde arbeid te besteden. Waar het nog altijd bon ton is om je als vrouw te verschuilen achter je nageslacht, om niet alles uit je werkende leven te halen. Het jaar waarin steeds meer kinderen niet bij hun vader wonen, omdat onze hele maatschappij nog is ingesteld op de moederende vrouw en vaders worden gezien als zaadleverende pinautomaten, die zich na de scheiding maar neer moet leggen bij een marginale rol in de opvoeding van hun kinderen. Waar duizenden mannen hun kinderen nooit meer zien omdat co-ouderschap nog altijd niet de standaard is in onze wetgeving, waardoor rancuneuze moeders vrij spel hebben als ze kinderen bij de vaders weg willen houden. Zelfs Angelina Jolie, die als VN-gezant met een bezorgd gezicht voor draaiende camera’s door oorlogsgebieden stapt, maakt zich in huiselijke kring schuldig aan deze vorm van kindermishandeling. Ze verbiedt Brad Pitt, de vader van de kinderen, om zelfs maar met ze te bellen of whatsappen. Het is kortom hoog, hoog tijd dat iemand eens de aanval opent op de verheerlijking van het moederschap. Kom maar op met dat boek!

Bron: https://www.bnr.nl/podcas...rman/10345904/moederschap

UWV ellende

Door Nivida_intel op maandag 20 november 2017 21:50 - Reacties (30)
Categorie: -, Views: 5.288

Ik ontvang Wajong uitkering omdat de overheid dan makkelijk mij stempel erop kan plakken en versleten kan worden voor randdebiel of infantiel
Goed hier mijn verhaal dan
Tussen 01-01-17 en 01-06-17 diverse werkgevers gehad. Dit altijd netjes doorgegeven aan het UWV
Vanaf 16-06-2017 werk ik bij mijn huidige werkgever en meteen doorgegeven aan ze. In juli 2017 nog uitkering gehad. Hierop gebeld met de vraag wat ik aanmoet want ik werk gewoon netjes. Hier een rekeningnummer gekregen met een referentie eraan gekoppeld en meteen diezelfde dag terug gestort

Eind september werd ik door Meneer UWV even op de vingers getikt of ik ruim 2000 + een boete van 75% euro mocht aftikken over het afgelopen half jaar :'). Na grondig onderzoek en heel veel gebel om informatie los te krijgen in bezwaar gegaan waar ik eigenlijk in botsing ben gekomen met UWV Zwolle en heb tegen de medewerker een klacht ingediend vanwege het laks afhandelen van mijn bezwaar. Ik ben zover gegaan dat ik uiteindelijk zijn leidinggevende heb gesproken en hierin duidelijk gemaakt dat deze persoon niet geschikt is om bij dit soort instantie te werken. Na heel veel getouwtrek en met het dreigen van een procedure van de rechter via het DAS rechtsbijstand is de boete teruggedraaid naar Nihil.

Vandaag ben ik wederom gebeld of ik even 1100 euro mocht aftikken BRUTO. Hierop verwezen naar mijn telefoongesprek en brief van 21-07-2017 waarin ik het geld heb terug gestort. Er werd een complete tirade gehouden tegen mij dat ik dit nooit mocht doen. Ik heb meteen gezegd dat ze maar moest bellen wanneer ze afgekoeld was en een nachtje fijn had geslapen. Ook wenste ik om buiten de gebruikelijke 09:00 en 17:00 te bellen aangezien ik chauffeur ben en niet kan bellen en ook niet de informatie bij de hand heb. Het liefst nog in een weekend omdat ik zelf niet weet of ik uberhaupt thuis kom. 5 min kreeg ik een brief via de mijn UWV en deze vanavond gelezen. Ik moet 1174 euro aftikken BRUTO terwijl ik maar 995 euro heb gekregen. Meteen contact gezocht met mijn rechtsbijstand die meteen een rechtzaak van heeft gemaakt. Ik heb alle log gegevens en brieven, schermafbeeldingen en telefoongesprekken (want ja die neem ik tegenwoordig op bij dit soort knakkers) doorgestuurd.

Ik ben er onderhand wel klaar mee met deze maffiapraktijken, terugvorderen wat ik al heb terugbetaald en nog teveel terugvorderen ook. Daarbij zet ik de gerechtelijke procedure gewoon in gang en is er al een brief die kant opgegaan dat ze binnenkort voor de rechter mogen komen. Ook via via het een en ander aangekaart bij de pers (goede vriendin werkt bij het AD en zag er wel een verhaal in)

Voor de duidelijkheid

1. Ik heb de uitkering van 21-07-2017 terugbetaald
2. Hiervan bevestiging gehad op 25-07-2017 dat het ontvangen is
3. Vandaag 20-11-17 te horen gekregen dat ze de uitkering van 21-07-2017 gaan terugvorderen

Ja UWV u maakt er weer een potje van.....

Werken in de transport

Door Nivida_intel op dinsdag 29 december 2015 16:20 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 2.825

Sinds enige tijd werk ik in de transport. (nu ongeveer 2 jaar waarvan 1,5 jaar als chauffeur)
Ik ben internationaal chauffeur en rij vooral veel koel goederen naar Denemarken en Zweden en Noorwegen. De afgelopen dagen rij ik koeldistributie. Er zijn mij 3 dingen opgevallen.

1. Mensen kopen dingen allemaal op het laatste moment.
Waarom zou je pas op 24 december je inkopen gaan doen. Ik was om 05:00 uur begonnen en reed tegen 19:45 naar huis in mijn eigen auto. Blijkbaar kunnen mensen heel slecht dingen onthouden en vertikken het mensen om goed te plannen. Hoewel bijna iedereen vrij heeft en het op de weg rustig word helaas op tijd thuis zijn voor mij en mij collega chauffeurs niet gegund. Ik ben blij als december afgelopen is, want het is niet echt een leuke maand voor mij. Mijn collega's klagen er ook over de meeste chauffeurs waren de 24 december pas tegen 19:00 uur terug. Ik houd mijn hart vast voor komende oudjaar avond. Mensen wees verstandig en koop u spullen alvast op de 30 dan ben ik ook eens eerder klaar met werken, en lig ik in de avond niet op apen gapen.

2. Werken op de feestdagen
Alhoewel ik het niet erg vind om te werken op 2e kerstdag moest ik ook verplicht de zondag erachter aan rijden en dat vind ik niet zo leuk
Dit was mijn uitzicht:

https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/1557695_807098042731850_1579771710890092996_n.jpg?oh=48d05256d40af8f5ead6db8cf46cf7bb&oe=570A6B5C
Doodstil op de weg en toch weer 10 uur gewerkt, omdat de winkels toch weer vol moesten.

3 Geen begrip
Tja en als ik dan ergens kom waar er geladen of gelost moest worden en ik moest mijn klep inzetten, dan was er vaak geen begrip.
Ik heb de volgende variatie naar mijn hoofd toe gekregen in de zin van dat ik moest opschieten

Sodemieter op met je teringzooi
Ga even ergens anders staan met die k*nk*r auto ik moet er langs
Waarom moet je hier staan
Ga eens normaal werk zoeken, je bent zeker te dom om te leren
Ga in de nacht werken (als ik dat doe dan krijg ik weer te horen dat ik herrie maak en de piep piep geluidjes hun nachtrust verstoren)
He hondenlul schiet is op met die gore boot van je

En meer van dat soort prachtwerk
Ook op de snelweg word ik vaak afgesneden en als ik even moet steken dan krijg ik middelvingers naar mijn hoofd. Gisteren stond ik in maasdijk en moest ik mijn trailer haaks omgooien. Ik heb altijd voor mijn internationaal werk een starre 3 asser met optrekkende achteras. Er zat te weinig spul in om mijn 3e as te laten zakken dus mijn zwaai is even wat groter.
Op het moment dat ik hem haaks omgooi sta ik in hoek van 75 graden. Om te voorkomen dat ik schaar moet ik de trekker weer er schuin voor zetten of het liefst recht voor de trailer zetten (trek je weer op zoals dat word genoemd.)
Helaas zijn er dan van die mensen die wanneer ze een gaatje zien hun dikke auto er door heen duwen, en mij (en mijn collega's) niet even 5 minuten geven om mijn bijzondere verrichting afmaken. Als je mijn auto wilt omzeilen kies dan een andere route.
Zodra ik hem optrek blokkeer ik voor 30 seconden de openbare weg en dan krijg ik getoeter middelvingers en prachtwoorden (ja als ik achteruit rij dan heb ik mijn raam open voor eventuele aanwijzingen. Zodra ik rustig naar achteren ben gegaan komen ze allemaal met mach 3 voorbij zetten. Om dan weer vol in de remmen te moeten voor rotonde 50 meter verder op. En als ik dan weg rij met mijn trailer dan word ik er maar mondjes maat tussen gelaten (hallo lieve mensen ik heb jullie eten achterin staan en als je dat binnen de houdbaarheidsdatum wil hebben moet ik toch echt de weg op.)
Ik weet elk wel dat tussen de chauffeurs boeren zitten en alles aan hun laars lappen, maar er zijn ook genoeg chauffeurs die zich wel aan de regels wil houden.

Moraal van dit verhaal zijn 2 dingen

1. Plan gewoon keer beter en wacht niet tot het aller laatste moment. Als je de 30e vrij bent haal dan in ieder geval alvast wat

2. Geef mij en mijn collega chauffeurs wat meer de ruimte. Als ik een meter of 3, 4 heb dan kan ik rustig steken en rij ik ook geen schade aan andere auto's.

Bedankt voor het begrip