Moederschap

Door Nivida_intel op dinsdag 19 juni 2018 08:27 - Reacties (16)
Categorie: -, Views: 3.373

Vandaag een column gehoord van Marianne Zwagerman met de BNR APP
Deze wou ik toch met jullie delen omdat er een zekere kern van waarheid inzit.

Deze totaal wereldvreemde vrouw heeft een businessmodel gebouwd op het brooddood maken van mensen met een andere mening. Als vrouwen iets te klagen hebben staat Sunny vooraan, dus ontbrak zij niet in de lange rij ondertekenaars van de open brief aan de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Het CPNB ligt onder vuur van de boze vrouwen omdat ze het malle plan hebben gelanceerd het boekenweekgeschenk dit jaar te laten schrijven door een man. Een mal plan ja, want vorig jaar was het ook al een man. En bijna alle jaren daarvoor ook. De afgelopen tien jaar kreeg maar een keer een vrouw de opdracht het geschenk te schrijven. Daar vind ik, als schrijver, ook iets van. Maar de boekenpromotieclub koos dit jaar het thema ‘De moeder, de vrouw’. En dat lijkt me nou bij uitstek een onderwerp om eens door een man af te laten kluiven, in 2018. Het jaar waarin de Tweede Kamer het hoofd nog steeds moet breken over het feit dat een heel groot deel van de vrouwen in Nederland niet economisch zelfstandig is. Waar de ontplooiziekte van vrouwen nog altijd hoogtij viert en meer dan 70 procent niet bereid is een normale volle werkweek aan betaalde arbeid te besteden. Waar het nog altijd bon ton is om je als vrouw te verschuilen achter je nageslacht, om niet alles uit je werkende leven te halen. Het jaar waarin steeds meer kinderen niet bij hun vader wonen, omdat onze hele maatschappij nog is ingesteld op de moederende vrouw en vaders worden gezien als zaadleverende pinautomaten, die zich na de scheiding maar neer moet leggen bij een marginale rol in de opvoeding van hun kinderen. Waar duizenden mannen hun kinderen nooit meer zien omdat co-ouderschap nog altijd niet de standaard is in onze wetgeving, waardoor rancuneuze moeders vrij spel hebben als ze kinderen bij de vaders weg willen houden. Zelfs Angelina Jolie, die als VN-gezant met een bezorgd gezicht voor draaiende camera’s door oorlogsgebieden stapt, maakt zich in huiselijke kring schuldig aan deze vorm van kindermishandeling. Ze verbiedt Brad Pitt, de vader van de kinderen, om zelfs maar met ze te bellen of whatsappen. Het is kortom hoog, hoog tijd dat iemand eens de aanval opent op de verheerlijking van het moederschap. Kom maar op met dat boek!

Bron: https://www.bnr.nl/podcas...rman/10345904/moederschap

Volgende: Lied-hell 02-08 Lied-hell
Volgende: UWV ellende 11-'17 UWV ellende

Reacties


Door Tweakers user matroosoft, dinsdag 19 juni 2018 10:53

Ik hoorde hem vanmorgen ook. Fijn om weer eens een wat meer genuanceerd geluid te horen. Interessant ook de kritiek vanuit de feministische hoek over het onderwerp 'de moeder de vrouw'. Wordt er gezegd dat vrouwen in een moederrol worden geduwd. En of vrouwen soms geen beroep mogen uitoefenen. Naast dat er volgens mij niets mis is met het moeder zijn van vrouw (mag dat ook al niet meer?) is het goed om naar het onderwerp te kijken. Het verwijst naar een gedicht van Martinus Nijhoff:
Ik ging naar Bommel om de brug te zien.
Ik zag de nieuwe brug. Twee overzijden
die elkaar vroeger schenen te vermijden,
worden weer buren. Een minuut of tien
dat ik daar lag, in 't gras, mijn thee gedronken,
mijn hoofd vol van het landschap wijd en zijd -
laat mij daar midden uit de oneindigheid
een stem vernemen dat mijn oren klonken.

Het was een vrouw. Het schip dat zij bevoer
kwam langzaam stroomaf door de brug gevaren.
Zij was alleen aan dek, zij stond bij 't roer,

en wat zij zong hoorde ik dat psalmen waren.
O, dacht ik, o, dat daar mijn moeder voer.
Prijs God, zong zij, Zijn hand zal u bewaren.
En wat doet die 'moeder' dan precies in dit gedicht? Lol.

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 19 juni 2018 12:38

Ik las de titel als "Moederschap door Nivida_intel".


Door Tweakers user -36-, dinsdag 19 juni 2018 19:08

Heb je nu alweer een job dan, of is dit stukje door de belastingbetaler gesponsord via de collectieve voorzieningen die we in Nederland voor chronisch zieken en gehandicapten hebben?

(-36- kan niet zo goed tegen mensen die zelf ondankbaar gebruik maken van tolerantie van anderen en ondertussen ook nog afgeven op alles wat anders is)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 juni 2018 19:12]


Door Tweakers user Nivida_intel, dinsdag 19 juni 2018 19:23

-36- schreef op dinsdag 19 juni 2018 @ 19:08:
Heb je nu alweer een job dan, of is dit stukje door de belastingbetaler gesponsord via de collectieve voorzieningen die we in Nederland voor chronisch zieken en gehandicapten hebben?

(-36- kan niet zo goed tegen mensen die zelf ondankbaar gebruik maken van tolerantie van anderen en ondertussen ook nog afgeven op alles wat anders is)
Nivida_intel kan er niet tegen als je gewoon niet leest wat er staat.
Dit is puur van andere aard.

Door Tweakers user Nivida_intel, dinsdag 19 juni 2018 19:25

Is inderdaad wel zo netjes.:)
Heb het inderdaad aangepast

Door Tweakers user -36-, dinsdag 19 juni 2018 19:52

Nivida_intel schreef op dinsdag 19 juni 2018 @ 19:23:
[...]

Nivida_intel kan er niet tegen als je gewoon niet leest wat er staat.
Dit is puur van andere aard.
Ik vermoed dat dat een nee is.

En laat ik het anders vragen: Van alle (on)zin die dagelijks in columns verschijnt hoezo voel je je juist door dit onderwerp zo aangesproken dat je er een blog van maakt? Als je er persoonlijke raakvlakken mee hebt neem ik terug wat ik zei maar eerlijk gezegd lijkt dit me voor jou nogal een ver van je bed show.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 juni 2018 20:08]


Door Tweakers user Nivida_intel, dinsdag 19 juni 2018 20:10

-36- schreef op dinsdag 19 juni 2018 @ 19:52:
[...]

Ik vermoed dat dat een nee is.

En laat ik het anders vragen: Van alle (on)zin die dagelijks in columns verschijnt hoezo voel je je juist door dit onderwerp zo aangesproken dat je er een blog van maakt? Als je er persoonlijke raakvlakken mee hebt neem ik terug wat ik zei maar eerlijk gezegd lijkt me voor jou nogal een ver van je bed show.
Waarop baseer je dat ik geen baan heb? Maar voor jouw geruststelling ik werk nog steeds.
Pech voor jouw je mag je woorden terug nemen omdat in mijn familie ik 2 van zulke mensen heb zitten. 1 daarvan is een man die zijn 2 kinderen al 5 jaar niet meer heb gezien maar wel dik alimentatie mag betalen en de ander is juist een persoon die haar ex partner het verbied om contact op te nemen met haar kinderen.....

Door Tweakers user -36-, dinsdag 19 juni 2018 20:15

OK duidelijk. Dan heb je een punt en neem ik mijn woorden terug. Dat je geen baan had baseerde ik verder op je vorige blog waar je nogal ondankbaar over je Wajong uitkering leek

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 juni 2018 23:03]


Door Tweakers user Nivida_intel, dinsdag 19 juni 2018 22:11

-36- schreef op dinsdag 19 juni 2018 @ 20:15:
OK duidelijk. Dan heb je een punt en neem mijn woorden terug. Dat je geen baan had baseerde ik verder op je vorige blog waar je nogal ondankbaar over je Wajong uitkering leek
Nee dat ging meer over het feit dat het UWV een completer chaos er van maakt terwijl ik gewoon aan het werk was

Door Tweakers user -36-, dinsdag 19 juni 2018 23:32

Zelf stel je het als volgt:
Ik ontvang Wajong uitkering omdat de overheid dan makkelijk mij stempel erop kan plakken en versleten kan worden voor randdebiel of infantiel
Ik snap die hele quote dan niet want als je gewoon een baan hebt krijg je bij mijn weten geen uitkering en heb je die ook niet nodig. En daarnaast als je het zo ervaart zou ik dat geld sowieso ook nooit aangenomen hebben. Bijna alsof de overheid jou dankbaar moet zijn dat je in ruil voor een label bereid bent die gratis euro's aan te nemen

[Reactie gewijzigd op dinsdag 19 juni 2018 23:54]


Door Tweakers user matroosoft, woensdag 20 juni 2018 00:34

Oke dus mensen met een uitkering (even ervan uitgaande dat hij het heeft) mogen ook al geen mening meer hebben?

Door Tweakers user -36-, woensdag 20 juni 2018 05:07

matroosoft schreef op woensdag 20 juni 2018 @ 00:34:
Oke dus mensen met een uitkering (even ervan uitgaande dat hij het heeft) mogen ook al geen mening meer hebben?
Tuurlijk wel. Het gaat me ook niet om de uitkering maar de mentaliteit. Die geeft een verwrongen negatief perspectief van de werkelijkheid weer en getuigd van slachtoffer denken. En als het dan allemaal perse negatief moet zijn heb ik daar dan juist weer een negatieve mening over.

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 juni 2018 05:35]


Door Tweakers user Maasluip, woensdag 20 juni 2018 09:11

Is dit een column over Marianne Zwagerman of door Marianne Zwagerman? Want met de openingszin
Deze totaal wereldvreemde vrouw heeft een businessmodel gebouwd op het brooddood maken van mensen met een andere mening.
associeer ik direkt Marianne Zwagerman.

Door Tweakers user Nivida_intel, woensdag 20 juni 2018 09:19

Maasluip schreef op woensdag 20 juni 2018 @ 09:11:
Is dit een column over Marianne Zwagerman of door Marianne Zwagerman? Want met de openingszin

[...]

associeer ik direkt Marianne Zwagerman.
Staat in de eerste regel van de blog

Door Tweakers user Loekie, zaterdag 23 juni 2018 20:48

Het is een nogal stigmatiserend blog, en ook niet heel erg op feiten gebaseerd. Buiten het feit dat ik het eens ben met de stelling dat er een grote groep beroepszeurders is (Marianne kan daar ook wat van btw) en dat er belangrijkere zaken zijn dan het geslacht van de schrijver van het boekenweekgeschenk.

Ze is vwb echtscheiding niet heel goed geinformeerd. In scheidingszaken gaan rechters juist uit van co-ouderschap ipv de klassieke omgangsregeling. Dit wel binnen praktische kaders(het moet uitvoerbaar zijn, ouders kunnen niet aan andere kant van land wonen bijv). Ook als co-ouderschap geen optie is, wijst een rechter (jonge) kinderen niet standaard meer aan de moeder toe, de vader kan de kinderen ook toegewezen krijgen.

Reageren is niet meer mogelijk